IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаквано ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи втория мандат на БСП

11:25 | 02.12.16 г.
<p>
	Премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Очаквано премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов върна мандата за съставяне на ново правителство в рамките на сегашния парламент.

Президентът Росен Плевнелиев спази конституционната процедура, като днес връчи на най-голямата политическа партия в парламента мандат за съставяне на правителство.

"Да не объркаме папките", пошегува се премиерът в оставка преди връчването на мандата. В президентството той беше придружен от заместника си Цветан Цветанов.

След ГЕРБ Плевнелиев ще даде мандат на БСП. Социалистите също дадоха заявка, че ще го върнат и се обявиха твърдо за предсрочни избори. От партията дори предложиха датата 26 март за предсрочен вот.

Третият мандат президентът вече обяви, че ще връчи на партията, която според него има най-големи шансове да сформира правителство в рамките на този парламент. Най-голямо желание за това демонстрират от Патриотичния фронт, но няма да могат да разчитат на подкрепата на ГЕРБ.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още