IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обединените патриоти чакат мандат да съставят правителство

Ние ще отидем доброжелателно и при ГЕРБ, и при БСП, заяви Валери Симеонов

12:05 | 30.11.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Обединените патриоти са готови да получат мандат и да съставят правителство. За министри в него те ще поканят хора от ГЕРБ и БСП, защото там има доказани професионалисти. Това обяви един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Вчера след заседание на КСНС президентът обяви, че ще връчи третия мандат на партията, която му се струва най-подготвена. БСП и ГЕРБ потвърдиха, че ще върнат своите мандати, а премиерът в оставка обясни, че ще подкрепи кабинет на ПФ или РБ, стига те да си носят отговорността.

"Не само сме готови, но и сме длъжни да приемем мандат. Затова сме в парламента, за да сме отговорни към своите избиратели. Те не са ни пратили тук да играем в политическа рулетка, а да изпълним дълга си, както са ни го възложили", каза днес Симеонов в кулоарите на парламента. 

Той обяви, че Патриотите нямат никакво притеснение от предсрочни избори, защото са във възход.

Симеонов обясни, че въпреки заклинанията на БСП и ГЕРБ, че няма да влязат в правителство без избори, Патриотите ще проведат нови разговори с тях, ако получат мандата. 

"Ние ще отидем доброжелателно и при ГЕРБ,  и при БСП и отново ще поставим искането за участие в едно националноотговорно правителство с професионалисти, не с политически лица", каза Симеонов. Той конкретизира, че не вижда БСП и ГЕРБ в бъдещето правителство, а техни представители, "защото добри министри в България няма под път и над път".

Патриотът потвърди, че за финансов министър ще бъде поканен отново Владислав Горанов, въпреки че той обяви, че не би приел.

"Ще го поканим, защото той е професионалист. Хубаво е, че има собствено мнение, но е добре да го съгласува със своя началник", каза Симеонов. Той обясни, че въпросът за това кой ще бъде премиер все още не стои на дневен ред. Важното било човекът да е патриот, а такива имало и в ГЕРБ, и в БСП. Само в ДПС и ДОСТ нямало.

Валери Сименонов обясни, че ако ПФ правят кабинет, той ще бъде сформиран около програма, както в началото на кабинета на ГЕРБ.

Според него новият управленски документ трябвало да е подобен на сегашния. ПФ били готови да подкрепят и кабинет на РБ, ако програмата им е подобна.

"Смисленото решение в момента не е да се подкрепи правителство на коалиция „Обединени патриоти”, заяви по-рано днес пред Нова телевизия финансовият министър в оставка Владислав Горанов. „За мен най-правилното решение е да минем през предсрочни парламентарни избори. Не трябва да се правят опити за ново правителство в рамките на този парламент, защото то няма да бъде силно и няма да има достатъчна подкрепа. Наивно е да очакваме друго", коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 1
крас
преди 7 години
СХЕМАТА В СЛУЧАЯ Е - гласуваш за ПАТРИОТИТЕ , избираш ГЕРБЕРИТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 7 години
Толкоа са ***, че дори министри не могат да излъчат.Как да очакваш тези хора да променят нещата, когато те за никакъв *** не стават.Какво правят в парламента, неграмотници като този от снимката?Как и кой им реди листите на тези "патриоти"?Ако този е главният им главоч, представете си какви нископрофилни същества са останалите.УЖАС!УЖАС И БЕЗУМИЕ!Този с лукавата физиономия става за водач но само в царството на слпите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Българска класическа схема - гласуваш за Радев, получаваш Каракачанов и Симеонов като бонус.По-предният път беше - гласуваш за Станишев, а бонуса бяха Доган и Пеевски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
pinoccio
преди 7 години
Нагонът за власт е по-силен от секссуалния. Когато яхнеш властта се отделя много повече допамин - хормонът на удоволствието, отколкото ако яхнеш Никол Шерцингер, докато наш Гришо е на турне, или пък козата на дедо Величко. Никой от тези тиквеници не го е еня, че бай Мангауу е поругал честта на баба ти за пет лева, но искат да направят пенсията й 300 лева и лъжат безогледно, че имало начин как. Откъде пари, бе, като парите отидоха за спортни зали, стадиони, магистрали, метрото, детски градини, новата пейка на подуенската гара и часовника на Николай Ненчев? Вече няма пари, ще трябва да свалят седалките на стадионите и пътните знаци от магистралите, да хващат повече нередовни пътници в метрото. Някакъв такъв икономически водевил си представят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Jorkata
преди 7 години
Боже опази...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Tobywolf
преди 7 години
Да се чете - "Обединените мераклии чакат мандат..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Пуки
преди 7 години
Тупка се топката да мине време, жалко е, че времето минава в празни приказки и мечти на ....... без квалификации. ББ никога няма да подкрепи такова правителство, това ще бъде политическо самоубийство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още