IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ и реформаторите преговарят за сформиране на ново правителство

След неофициални совалки в почивните дни управляващите в оставка се събраха в Народното събрание

13:39 | 19.12.16 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

ГЕРБ и Реформаторският блок (РБ) започнаха официално преговорите за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент.

След неофициалните совалки между партиите през почивните дни управляващите в оставка се събраха тази сутрин в Народното събрание.

Въпреки очакванията след тази среща да дойде решението дали ще има кабинет с мандата на РБ, това едва ли ще стане, смятат участници в разговорите. 

От преговорите отсъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Миналата седмица той обяви, че ще разговаря с лидерите на РБ днес и след това решението ще бъде обявено.

На срещата от името на ГЕРБ са заместникът на Борисов Цветан Цветанов, председателят на парламента Цецка Цачева, финансовият министър в оставка Владислав Горанов, депутатът Делян Добрев.

От РБ в преговорите участват всички лидери без Радан Кънев – Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев. В парламента е и здравният министър в оставка Петър Москов.

”Преговорите няма да приключат днес, няма и утре. Вероятно ще продължат цяла седмица, а е възможно и другата”, обясниха неофициално запознати с разговорите.

Борисов пък най-вероятно щял да се включи в тях накрая, когато има или не постигнато споразумение.

Междувременно от ДСБ съобщиха, че вчера са решили да бъде прекратено членството на Петър Москов в Демократи за силна България.

Четете още в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още