IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При нападението в Истанбул е пострадала една българка*

Българският посланик в Анкара Надежда Нейнски пътува към пострадалата, съобщи министърът на външните работи в оставка Даниел Митов

10:53 | 01.01.17 г. 3
<p>
	Даниел Митов. <em>Снимка: Facebook</em></p>

Даниел Митов. Снимка: Facebook

При поредния акт на насилие в Истанбул е пострадала една българска гражданка, пише във Facebook профила на министъра на външните работи в оставка Даниел Митов. Тя се намира в болница, където й се извършва операция.

Българският посланик в Анкара Надежда Нейнски се намира в болницата в Истанбул, където пострадалата българска гражданка вече е оперирана. Състоянието й засега е стабилно, посочва още Митов.

В Генералното ни консулство в Истанбул има сформиран кризисен щаб във връзка с последния акт на насилие в Турция.

Външният министър припомня, че при проблеми българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство на телефон + 90 533 383 64 14.

По-рано днес в социалната мрежа Митов изрази солидарност с народа на Турция.

Посрещането на Новата година в Истанбул бе окървавено от поредния терористичен акт, при който десетки невинни граждани загубиха своя живот, пише министърът. Той изразява съболезнования на близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите.

България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма, пише още Митов.

При нападението в дискотека в Истанбул тази нощ са загинали 39 души, включително 16 чужденци, а броят на ранените е 69, от които четирима са в тежко състояние.

*Новината е актуализирана към 14:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
ей жалко, че тоя Митов не са го думнали там тъкмо един креттен по-малко .... но НАТОВци нема простят на Фессовете, че се завъртяха към руснаците и са ше ги тровят до последно .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
majnata
преди 7 години
Докато САЩовете не мирясат , тъй ще е ...със или без смъртно наказание , откачалници за среща с всевишния срещу 10 000 $ винаги ще се намерят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още