IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска 7 млн. лв. за борба с битовата престъпност

През март ще бъдат закупени 300 нови полицейски автомобила, съобщи Румяна Бъчварова

11:51 | 06.01.17 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В следващите 3 месеца Министерският съвет (МС) ще отпусне допълнително 7 млн. лв. за справяне с битовата престъпност, съобщиха от правителствената информационна служба. Около 2 млн. лв. от тях ще отидат за закупуване на нови автомобили, а останалите 5 млн. лв. ще са за текущи разходи.

По време на извънредното заседание на кабинета в оставка вицепремиерът Румяна Бъчварова предостави доклад на МВР за мерките, които ще бъдат предприети за ограничаване на кражбите в малките населени места и обяви специализирана полицейска операция, която ще продължи 3 месеца. До момента акциите бяха седмични и то на места с повишено напрежение и концентрация на престъпленията. 

„Въпреки обективните трудности в дейността на МВР, свързани с усложнената среда за сигурност в страната и в съседните държави, повишената натовареност по противодействие на миграционния натиск, преструктурирането на системата и недостига на човешки и материални ресурси, през 2015 и 2016 г. се отчита спад в нивата на престъпност и увеличаване на разкриваемостта“, отчете още вътерешния министър в оставка.

Според Бъчварова тази статистика показва по-добрата работа на структурите на МВР, но конвенционалната престъпност продължава да е проблем за сигурността на гражданите. Съществуват зони с повишен риск за имуществото и личността в малките населени места и обезлюдяващите се райони.

От правителствената информационна служба обясняват още, че в националната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност операция ще участват 1140 полицейски автомобила, предназначени за извършване на охранителна дейност. За обезпечаването на мобилността на полицейските патрули в малките и отдалечени населени места са необходими 300 нови полицейски автомобили, които ще бъдат закупенr през март, посочи още Бъчварова. 

Над 1000 души се подготвят в школата в Симеоново, за да бдят в малките населени места. Това са бивши полицаи и военни, които ще следят за сигурността, допълни премиерът в оставка Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 5 rate down comment 1
pinoccio
преди 7 години
Само не разбрах - тези 7 милиона на кои престъпници ще ги дадат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 3
Птица
преди 7 години
Нека аз да съм лудия, за ВАС ЩЕШЕ ДА Е ПО ДОБРЕ, НЕ ТАКА ДА ВИЕТЕ ЗА СЛАВНОТО МИНАЛО НА БЪЛГАРИЯ В ГРАНИЦИТЕ НА С.С.С.Р !!! ТОВА Е ЧЧУМА, ТОВА Е БОЛЕСТ, ЗАЩО Я ТЪРСИТЕ, ЗАЩО Я ИСКАТЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ???? НЯМА ПО ЛОШО ДА СИ ЖЕРТВА НА ЧЕРВЕНАТА ЧУМА И ДА СИ ЖИВЯЛ 45 ГОДИНИ В ОГРОМНА ЛЪЖА, ДНЕС ОБАЧЕ КЪДЕ СЕ НАМИРАШ ЗНАЕШ ЛИ???ПРОДАЖНИ И БОЛНИ СЪЩЕСТВА, ТА ВИЕ ДАЖЕ ПО САМОСЪЗНАНИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ !!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 4
majnata
преди 7 години
На тебе пушка нема да ти дадат ...на жълти книжки не може !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 3
Птица
преди 7 години
Става ами, с такива черВени съграждани черен фашисти и терористи !!?? КАКВО МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ ВИ ПРАВИМ, ПРОДАЖНИЦИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Супер идея , ама става опасно за управляващите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
antonio1234
преди 7 години
Да променят закона за притежание и употреба на огнестрелно оръжие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 8
majnata
преди 7 години
Имаш по добра идея ли ? Давай...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
khao
преди 7 години
7 млн на вятъра, ама нали е предизборна кампания :):) ако тази глупoст щеше да свърши работа, що не е направихте в началото на мандата ???Второто Боково правителство е едно от най-некадърните в цялата ни история ! но за сметка на това най-крадливото!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още