IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва пререгистрация на фермерите преди кампанията по директни плащания

Крайният срок е до 28 февруари 2017 г.

13:17 | 10.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Започва пререгистрация на фермерите преди кампанията по директни плащания. Всички, които искат да се включат в кампанията за 2017 година, трябва да се пререгистрират в общинските служби „Земеделие“ (ОСЗ) до 28 февруари, съобщи агроминистерството.

За целта земеделските стопани или упълномощени от тях лица е необходимо да представят актуална информация за дейността си чрез анкетна карта и формуляри. Заверените в общинските служби документи може да се представят в областната дирекция „Земеделие“ лично от земеделския стопанин, чрез пълномощник или по служебен път.

Важно е да се знае, че ако стопанинът се регистрира като земеделски производител за първи път, той лично трябва да заяви данните за дейността си в земеделската служба. 

Изпълнителите на проекти с евросредства по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) също трябва да извършат своята пререгистрация за стопанската 2016-2017 г. до 28 февруари 2017 г., докато регистрацията на нови фермери се извършва през цялата стопанска година.

След 28 февруари представянето на документи за заверка в областните дирекции може да стане само по служебен път.

До 15 февруари 2017 година всеки стопанин, кандидатстващ по схемите за директни плащания, трябва да регистрира правното основание за ползването на нивите в общинската служба по земеделие. Площите за подпомагане за кампанията за тази година ще се заявяват, само ако има регистрирано правно основание.

За да регистрират правно основание, стопаните трябва да представят някой от следните документи: решение за възстановено право на собственост или нотариален акт, договор за наем или аренда, споразумения по чл.37в от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). 

Правното основание включва и разрешителните за паша.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още