IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов: Пенсиите могат да се повишат с до 20% за четири години

Със смените на областните управители БСП се готви да управлява, твърди бившият финансов министър

10:50 | 16.02.17 г. 9
<p>
	Владислав Горанов. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Владислав Горанов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

При сегашният темп на нарастване на осигурителния доход и развитието на икономиката за четири години всички пенсии могат да се повишат с 15-20%. Това обяви бившият финансов министър Владислав Горанов в ефира на "Нова телевизия".

Той обясни, че не вижда с какво са обвързани обещанията на БСП за пенсиите, тъй като няма как да се харчат пари, които не са изкарани.

Горанов подчерта, че ГЕРБ залага на еднакъв и пропорционален ръст за всички пари за старост. Според него, за да се изпълнят предизборните обещания на БСП за пенсиите, ще са нужни почти 2 млрд. лв. допълнително годишно.

"Ние никога не сме обещавали номинал, пенсиите трябва да растат еднакво пропорционално. Всяко увеличение на едните или другите е неправилно. Пенсиите растат по определени правила и когато се развива нормално държавата, както през последните две години, се очаква и пенсиите да растат“, поясни бившият финансов министър. 

Той посочи още, че Реформаторският блок е естественият партньор на ГЕРБ, но добави, че Реформаторите продължават да търсят формат, който да им донесе по-добър резултат на изборите, а „това не е проблем на ГЕРБ“.

На въпрос за евентуална коалиция на ГЕРБ с партията на Веселин Марешки в бъдещия парламент Владислав Горанов каза, че Марешки може да влезе в парламента, но за да го направи, той тряба да скъса с успешни бизнеси, „с които сваля звезди на избирателите“.

Според него смяната на областните управители от служебния кабинет говори за това, че служебното правителство подготвя обстановката за следващи процеси.

„В средите на БСП тече една еуфория, че съвсем скоро ще оглави правителство и ако се наложи социалистите да правят коалиция, ще бъде по-лесно след смяната на общинските съветници“, обясни той и добави, че обикновено винаги има спорове за това кои личности да застанат на такъв пост.

Той категорично отрече да е имало консултации за коалиция между ГЕРБ и Патриотичния фронт през последните месеци, каквито твърдения направи избягалият от формацията депутат Димитър Байрактаров. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Да разчиташ ли? Той е тук за да вземе, не е тук за да даде :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
Досега ми държаха цървулите. Когато се канят да се върнат на власт, обещават майка си и баща си. Тъпички лъжци и лицемери. За цялото си мутренско властване не вдигнаха пенсиите на клетите старци, чакайки да измрат от глад и болести. Старите пенсии изостанаха от новите, сега отпускани, повече от 40%. И това ако не е геноцид, кое е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 0
Tobywolf
преди 7 години
Много интересно - веднага щом паднат от власт, темата става много интересна за същите, дето досега обясняваха, как нямало възможност, правели всичко, ама нямало пари, и т.н. Лакъдии на принцип "обещаното не е като даденото"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 1
Спящият бик
преди 7 години
Този е последният човек, на когото ще разчитам за прилична пенсия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 5
StraightForward
преди 7 години
КОЛКО ПЪТИ ДО СЕГА ДА ВИ СЕ ПОВТАРЯ, ЧЕ ПАРИТЕ ЗА ГОЛЕМИЯТ ЕНЕРГИЕН ЧЕРВЕН ПРОЕКТ НА АГЕНТ ГОЦЕ ОТ СЕЛО СИРИЩНИК, СТРУВА НА ДЪРЖАВАТА ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКО ИМАТЕ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ СИ !!! РУСИЯ ПАК ВИ ИЗЛЪГА ЗА НЕЩО ВИЕ СЕ ВЪРЗАХТЕ ПЛАТИХТЕ И СЕГА ПАК НЯМА ДА ИМАТЕ ПАРИ, ЩОТО СТЕ НЕКАДЪРНИ И НЕОБРАЗОВАНИ !! ТАКА ЗАТРИВАТЕ БЪЛГАРИЯ С МНОГО БЕСНИ ТЕМПОВЕ!!! ДЕЦАТА ВИ НАПУСНАХА СЕГА ЩЕ ЖИВЕЕТЕ САМИ С МНОГО БОЛЕСТИ, ЩОТО НЕ СА ВИ ОСТАВЯЛИ БЕЗ РАБОТА, ДАЖЕ И ЗИМАТА, ЗАТОВА Е ИМАЛО ВСИЧКО ЕДНО ВРЕМЕ, АМИ НА *** ЧОВЕК, КОЛКО МУ И ТРЯБВА!????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 3
abdul
преди 7 години
Наще богати пенсионери, готови да хвърлят чанти пълни с пари през балкона не може горанчо да ги купи с някакви си 40-50 кинта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
Iblis
преди 7 години
Абсолютен шут !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 3
sdar
преди 7 години
Е защо да може? След като досега за 2.5г. не можеше, как така изведнъж стана възможно?Да не би г-н Горанов да е приключил със строежа на имението?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Сичко може ...особено преди избори !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още