IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министрите освободиха още 7 областни управители*

Премиерът ще обобщи в петък докладите за състоянието на министерствата

12:33 | 15.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

След като миналата седмица служебното правителство смени 13 областни управители, на днешното си редовно заседание освободи още седем.

Причината е желанието им да се включат в партийните листи и молбите за неплатен отпуск, които били пратени в Министерския съвет. 

Освободени са областните управители на Стара Загора, Видин, Габрово, Смолян, Плевен, Пазарджик и Перник, съобщи правителственият говорител Ирина Белчева.

На всяко от следващите заседания на кабинета "Герджиков" ще присъстват по двама областни управители на ротационен принцип.

След това те ще се срещат с премиера и министри, за да обсъждат подготовката на изборите и да дават информация за областта, за която отговарят.

За предсрочния вот на 26 март правителството се е допитало до държави с опит в машинното гласуване чрез дипломатическите ни мисии, съобщи още Белчева.

Проучването било направено преди официалното обявяване на обществената поръчка от ЦИК.

„Направеното проучване, за съжаление, към този момент не дава достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите“, заяви Белчева.

Оказало се, че в Словения машинното гласуване е само за хора в неравностойно положение. Във Франция е частично и експериментално, а в Холандия, коментирана като страна, от която можем да вземем или наемем машини, ресурсът е в ръцете на общините и воденето на преговори за краткото време до вота е почти невъзможно.

Говорителят обяви, че докладите от ревизиите за състоянието на министерствата, които служебният премиер поръча на министрите, вече са в Министерския съвет. Премиерът Огнян Герджиков лично ще обяви резултатите сутринта в петък.

Вижте още във видеото: 

Четете още в Dnes.bg

*Новината е допълнена в 13.05 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още