IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават проверките за опасни тунели

От днес до четвъртък ремонтират тунелите по пътя Плевен – Ловеч

09:41 | 27.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Специализирано звено за инспекция ще обследва тунелите на магистрала „Струма" и тунел „Траянови врата" на магистрала „Тракия", съобщава bTV.

Днес проверката започва с двата тунела на „Струма" - при 56-ти и 82-ри километър. Движението няма да спира, но ще бъде ограничавано преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта.

Утре инспекцията продължава с тунел „Траянови врата" при 53-ти км на магистрала „Тракия". Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба. 

Докладът за обследване и оценка на тунелите по пътищата показа, че три тунела на магистрала „Хемус“, тунелът „Траянови врата“ и два тунела на магистрала „Люлин“ - един в област София и един в област Перник, са сред най-рисковите тунелни съоръжения по пътищата в страната. 

Междувременно, от днес до четвъртък ще бъде ограничено движението в две ленти в тунелите по главния път Плевен - Ловеч поради ремонт.

Проверки на всички тунели и мостови съоръжения по пътищата започнаха, след инцидента на тунел "Ечемишка" в началото на месеца.

От пътната агенция съобщиха впоследствие, че половината от съоръженията са потенциално опасни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още