IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермери протестираха заради субсидиите за агроекология

Стопаните блокираха международния път Е-79 край Сандански

18:06 | 08.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Земеделски производители и животновъди от Югозападна България обвиниха държавата в злоупотреба с парите от Европейския съюз за агроекология и биоземеделие, съобщи БНР. Стотици се събраха на протест с намерението да блокират международния път Е-79 край Сандански.

Фермерите предупредиха за безсрочна ефективна стачка, ако земеделското министерство не отмени заповедта от края на февруари, с която се спира приемът на заявленията за подпомагане по двете мерки. Те настояват за ревизия на средствата, предвидени за последните три години, както и на начина, по който се дават земите за земеделско ползване и за паша.

Въпреки засиленото полицейско присъствие фермерите блокираха за няколко минути главния път и бяха категорични, че ако до седмица няма решение на проблемите, протестът им ще се премести пред Министерството на земеделието.

Протестът бе организиран след информация в медиите, че няма да бъдат приемани нови заявления по мерките за агроекология и биоземеделие към Прорамата за  развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020.

Това се случва, след като са се увеличи кандидатите по мерките.

***

Можете да се включите в организирания от Клуб Инвестор дебат Предизвикателствата пред земеделците през 2017 г. на 14 март 2017 г. от 13 ч. в бизнес център Capital Fort в София (бул. "Цариградско шосе" 90).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още