IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция пусна търгове за ремонт на пътища за 171 млн. лева

По-голямата част от финансирането е осигурено от европейски средства - по програмата "Региони в растеж" и трансграничната програма с Гърция

19:36 | 07.07.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Снимка: Архив Агенция "Пътна инфраструктура"

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви три обществени поръчки за ремонт на пътища на обща стойност почти 171,5 млн. лева без ДДС. С ДДС сумата е 205,8 млн. лева.

Първата е за ремонт на още 87 км от пътните отсечки, включени в оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Реконструкциите на останалите пътни отсечки, които ще се финансират от програмата, са пред стартиране, след като се приключат последни процедури по обжалване на поръчките.

С европейски пари се планира да се ремонтират третокласни пътища в Южна България. Обособените позиции са пет. Първата е участък от малко над 15 км от пътя Чирпан – Симеоновград в област Стара Загора, която се очаква да струва малко под 10,4 млн. лева без ДДС. Втората е друг участък от същия път, но в област Хасково, като индикативният бюджет е малко над 9 млн. лева.

Третата обособена позиция е за трети участък от същия път, също в област Хасково, с дължина малко над 20 км и с прогнозен бюджет от 11,53 млн. лева.

Четвъртата обособена позиция е за пътя Михалково до границата с област Смолян с дължина от малко над 21 км. Очакваната стойност на ремонта е малко под 25 млн. лева.

Петата обособена позиция е за пътя Кричим – граница с област Пловдив с дължина от 15,2 км и индикативен бюджет от 19,33 млн. лева.

Кандидатите могат да подават оферти до 28 август. Срокът за изпълнение на ремонтите е 15 месеца след сключването на договорите с бъдещите изпълнители, поясняват от пътната агенция.

Втората тръжна процедура е за пътя Момчилград – Крумовград – Ивайловград. Тя е разделена на две обособени позиции. Първата е за отсечка, за която се очаква ремонтът да струва малко над 2,8 млн. лева, а втората – 15,474 млн. лева.

Финансирането е осигурено от програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция. Оферти се приемат до 21 август.

Срокът за изпълнение на първата обособена позиция е 8 месеца, а за втората – 14 месеца.

Третата обществена поръчка е за ремонт на участъци от стария път София – Пловдив, пътя София – Ботевград, Рударци – Кладница, Кърджали – Асеновград, от магистрала Тракия до Хасково, както и път при гара Яна в Софийска област.

Оферти по тази поръчка се приемат до 4 септември.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
пасъм
преди 6 години
Никогиш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
power grid
преди 6 години
A Северна България кога бе тапири мръсни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
power grid
преди 6 години
A Северна България кога бе тапири мръсни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още