IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През първата си сесия парламентът прие 12 законопроекта на правителството

За по-малко от три месеца „Кабинетът Бойко Борисов 3“ предложи промени в 17 закона

18:30 | 03.08.17 г.
<p>
	Председателят на 44-то Народно събрание Димитър Главчев. <em>Снимка: БТА</em></p>

Председателят на 44-то Народно събрание Димитър Главчев. Снимка: БТА

От встъпването си в длъжност на 4 май до края на първата пленарна сесия на Народното събрание на 28 юли правителството е внесло за разглеждане в парламента 17 законопроекта, като 12 от тях са приети окончателно, което е повече от половината от всички гласувани от 44-ото Народното събрание закони (общо 19).

Това отчете с прессъобщение третият кабинет на Бойко Борисов.

Сред одобрените от депутатите проекти на правителството са Законът за изменение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 г., с който минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се увеличава на 180 лева от 1 юли и на 200 лева от 1 октомври; ратификацията на Рамковото споразумение за заем между Банката за развитие на Съвета на Европа и България, който ще подпомогне усвояването на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове през настоящия програмен период.

Народното събрание одобри правителствените предложения в Закона за изменение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, с който се изравняват правата на мъжете и жените военнослужещи да ползват родителски отпуск.

44-ото Народно събрание прие правителствените промени в Закона за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с който се въвеждат нови мерки в борбата срещу укриването на данъците.

От правителствената пресслужба уточняват, че останалите пет законопроекта са на различен етап на разглеждане от парламента.

Това са проектите на закон за държавните помощи, на закон за ратифициране на Меморандума за изпълнение на Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП България - Сърбия, Закон за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси, и промени в Кодекса за социално осигуряване.

За есенната сесия е оставен и законопроектът за ратифициране на Спогодбата за социална сигурност между Република България и Кралство Мароко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още