IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валентина Чикова влиза в управата на Сребърния фонд

Промяната е заради назначаването на заместник-министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов за управител на НОИ

12:31 | 24.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixbay</em></p>

Снимка: Pixbay

Правителството направи промяна в състава на управителния съвет (УС) на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система (Сребърен фонд). Тя се налага от назначаването на заместник-министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов и досегашен член на УС на ДФГУПС за управител на Националния осигурителен институт. На мястото му в УС на Сребърния фонд е назначена Валентина Чикова – началник на политическия кабинет на министъра на труда и социалната политика. 

Съгласно Закона за ДФГУПС, ръководството на Сребърния фонд се осъществява от управителен съвет, който се състои от председател и осем членове. Министърът на финансите и министърът на труда и социалната политика участват по право в УС и са съответно председател и заместник-председател.

Припомняме, че близо 2,8 млрд. лв. общо има в Сребърния фонд към края на септември 2017 г. От тази сума над 2,7 млрд. лв. са оформени в годишни депозити в Българска народна банка (БНБ) с решения на Управителния съвет на фонда.

За сравнение -  малко над 2,6 млрд. лв. е наличността във Сребърния фонд в края на 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още