IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнители на некачествени ремонти в София няма да получават обществени поръчки

До края на ноември ще се отпуши движението по "Каблешков", "Дондуков" и "Монтевидео", прогнозира кметът на София Йорданка Фандъкова

16:39 | 31.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Столична община</em></p>

Снимка: Столична община

Столичната община няма да допуска до обществени поръчки фирми с прекратени договори заради некачествена работа. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на бул. „Тодор Каблешков“, предава агенция „Фокус“.

Възложила съм да се възползваме от възможност в новия Закон за обществените поръчки - да не се допускат до участие в търгове за големите инфраструктурни проекти фирми, чиито договор е бил прекратяван заради некачествена работа, каза столичният кмет пред журналисти. 

Фандъкова припомни, че в началото на месеца бяха прекратени три договора с две фирми – с "Пътища и съоръжения" за реконструкцията на бул. "Шипченски проход" и за поддръжка на една от зоните за текущ ремонт, както и с "Пътностроителна техника" с договор също за текущи ремонти.  Като причина за прекратяването беше изтъкната некачествената работа.

Тя добави, че за последните 2-3 години са наложени санкции за 2 млн. лв., а контролът върху качеството на ремонтите е сериозен.

Фандъкова обяви, че до 20 ноември ще бъде пуснато движението по бул. „Тодор Каблешков” от бул. „Братя Бъкстон” до хипермаркета „Кауфланд”. Цялостната реконструкция на кръстовището в района на Овча купел ще остане за лятото.

Отново до 20 ноември ще е готов и последният участък на бул. „Дондуков”. Работата по него трябваше да приключи още през септември, но се забави заради спора за запазването на паважа. До края на следващата седмица ще е готов и участъкът от бул. „Монтевидео” до Нов български университет, като се очаква до декември ремонтът да приключи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
cymru
преди 6 години
А Трейс кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още