IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калин Методиев: Развиваме платформа за по-голям инвеститорски интерес в региона

В петък за първи път Българската CFA Асоциация ще бъде домакин на регионална инвестиционна конференция

20:49 | 07.11.17 г.
<p>
	<em>На снимката: Калин Методиев, председател на Българската CFA асоциация</em></p>

На снимката: Калин Методиев, председател на Българската CFA асоциация

„Развитието на обща платформа, обединяваща усилията на водещи финансисти с висок професионализъм и етика от региона, способства за повишаването на разпознаваемостта и атрактивността на региона и за привличането на по-голям инвеститорски интерес“, заяви Калин Методиев, председател на Българската CFA асоциация, дни преди Регионалната инвестиционна конференция за Централна и Източна Европа, на която за първи път домакин ще бъде Българска CFA Асоциация.

Международната инвестиционна конференция за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) цели да събере на едно място лидери на най-големите финансови институции от региона и професионалисти в областта на финансовите пазари, които да обсъдят актуални теми за инвестиционния потенциал на ЦИЕ, посочват от Българската CFA асоциация.

Провежда се всяка година в различна столица, а България успя да се пребори да бъде домакин за първи път.

„Идеята за провеждането на тази конференция се появи спонтанно на един работен обяд преди десетина години, по време на който споделях една маса с колеги от Гърция, Румъния, Турция и Кипър“, разказва Методиев.

Разговорът еволюира в дискусия относно възможности за по-тясно регионално сътрудничество. „Отне ни няколко години да изчистим концепцията и да стартираме с пилотното издание в Румъния. С неизменната подкрепа на нашата глобална организация, CFA Institute, последваха издания в Русия, Турция, Украйна, Полша, а жребият определи на Българска CFA Асоциация домакинство на шестото издание“, заяви той.

Всяка година домакинът е различна CFA асоциация от държава в ЦИЕ, но целта остава непроменена – провеждане на дискусии по актуални теми за финансовия сектор, които в крайна сметка целят привличането на по-голям инвеститорски интерес към региона.

Вярваме, че конференцията ще бъде продуктивна платформа за създаване на уникални възможности за работа, оформяне на нови инвестиционни идеи, укрепване на съвместните усилия и стартиране на нови проекти, казват още организаторите.

Със своите близо 260 членове, Българска CFA Асоциация е трета по големина в Източна Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) след обществата в Русия и Полша.

„В много от водещите финансови институции в развитите пазари по света, придобиването на професионалната кавлификация CFA е не само силно препоръчително, но задължително. Работодателите масово гледат на нея като на магистърска степен от водещ университет.  В България, ръководствата на все повече финансови институции отчитат ползите от нея и дават предимство на притежателите й в обявите за работа на позиции, ангажирани с вземането на инветиционни решения“, коментира Методиев.

По думите ми интересът към акредитацията CFA в България е внушителен в контекста на числеността на населението и големината на местния финансов сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още