IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем фирми искат да правят системата за туристическа информация

Тя ще свърже регистрите на хотелите с НАП и МВР

08:20 | 02.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Седем компании са подали оферти да изградят Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). В Министерството на туризма бяха отворени офертите по обществената поръчка за системата, която е предназначена да бори сивия сектор в туризма. 

Припомняме, че жалби спъваха процедурата за Единната система за туристическа информация през миналата година.

Системата ще свърже в реално време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, Министерството на вътрешните работи, Националната агенция за приходите и общините.

Очаква се системата да оптимизира събираемостта на постъпленията от туристическата дейност. Очаква се ЕСТИ да допринесе за по-голяма сигурност и за ограничаване на сивия сектор в туризма.

По процедура предстои преглед на документите за допустимост и разглеждане на техническите оферти, съобщава се на сайта на Министерството на туризма. След това кандидатите ще бъдат поканени за отваряне на ценовите предложения и ще се направи окончателното класиране на допуснатите оферти. Избраният изпълнител сред тях има срок до 6 месеца да изгради и въведе в експлоатация единната система.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още