IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 100 хил. лв дава Фонд „Условия за труд“ за проекти

Целта е със средствата да се подобрят условията на труд като микроклимат, техническа безопасност на работно оборудване и пр.

19:30 | 25.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Фонд "Условия на труд" започна набирането на предложения за финансиране на проекти за подобряване на условията на труд, както и на дейности по диагностика на професионалните болести. Това съобщи министерството на труда и социалната политика. 

През 2019 г. за средства от фонда могат да кандидатстват физически и юридически лица, които не са получили цялостно безвъзмездно финансиране за изпълнението на същия проект по други програми и нямат парични задължения към държавата. Към момента на кандидатстването те трябва да осигуряват работа по сключени трудови договори, както и да предлагат обслужване на своите работещи от служба по трудова медицина.

Максималният размер на средствата, с които Фонд "Условия на труд" може да финансира един проект, е до 30 на сто от одобрените и действително извършени разходи за неговото реализиране, но не повече от 100 000 лева.

Предложенията се приемат всеки работен ден в деловодството на фонда.

Целта е със средствата да се подобрят условията на труд като микроклимат, техническа безопасност на работно оборудване, прах, шум, вибрации, осветление, лъчения, електробезопасност, пожаробезопасност, химични агенти, ръчна работа с тежести, санитарно - битови условия и други.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още