IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Текстилният сектор се подготвя за българското събитие на годината

Участниците в изложение ТМТ Експо са на финалната права в подготовката си за форума от 25 до 27 септември в Интер Експо Център

13:01 | 12.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ИЕЦ</em></p>

Снимка: ИЕЦ

Финализиране на проектите, изпипване на визуализациите, определяне на екипа и стратегията на участие. В такава атмосфера откриваме компаниите, които ще се включат в българското текстилно събитие на годината – ТМТ Експо. От 25 до 27 септември материалите, машините и технологиите за сектора ще завладеят изложбените палати на Интер Експо Център.

Още след първото си издание бизнес форумът бе припознат от специалистите като обединител на текстилния сектор у нас. Интересният формат и паралелното провеждане с единственото изложение, посветено на печатните и рекламните комуникации – COPIS, превърнаха ТМТ Експо в притегателна точка за професионалистите.

Поради силния интерес през тази година ТМТ Експо увеличава с 25% площите си, разполагайки се върху 5000 кв.м от изложбените пространства на Интер Експо Център. Компаниите от България и чужбина, които заявяват присъствието си, са представители на почти целия спектър от производства и дейности в сектора. Това включва фирми от сферата на дизайна, проектирането, кроенето, софтуера, CAD/CAM системите, подготовката за производството и технологичното производство.

Внушителни и изпълнени с технологии – машините за текстилно производство

Дигитализацията, софтуерът, материалите от последно поколение, триизмерните технологии и много други вече са трайно внедрени в текстилната индустрия. Доказателство за това ще бъдат големите и иновативни машини, демонстрирани на ТМТ Експо 2019. Сред тях са принтерите за текстилното производство, отличаващи се със свръхпрецизност и внимание към най-малкия детайл. Един от тях е Еpson SC-F9300 – с работна широчина от близо 163 см, предназначен за печат на сублимационна хартия и приложим в създаването на спортни дрехи, мода и домашен декор. 

На вниманието на посетителите ще бъде и Dgen Papyrus Arete – принтер за печат на сублимационна хартия, който работи без прекъсване. С техническите си параметри и иновативни технологии той е подходящ за производството на реклами, спортни дрехи, мода и домашен декор.

Автоматични ъпдейти, управление с таблет през Wi-Fi...

Твърдението, че мултифункционалността е в основата на успеха, доказва хибридният текстилен принтер DGI FH-3204, печатащ директно върху плат или върху сублимационна хартия с голяма широчина. „Под светлините на прожекторите“ ще попадне и Synchroprint 5000. Създаден за професионалистите в ситопечата, управлението му се извършва с WI-Fi свързан таблет. В духа на съвременните smart технологии е внедрена самодиагностицираща се операционна система и интернет поддръжка. Автоматизирането на процесите се осъществява и от онлайн ъпдейтването на софтуера.

С усъвършенствани функции е Texart RT-640M – сублимационният принтер, чиито способности му дават възможност за избор между директен печат на полиестер или на сублимационна хартия с използването на едни и същи мастила.

Значението на ТМТ Експо за индустрията

Международното изложение е определяно като основно събитие за сектора. „ТМТ Експо е много добра възможност да създадем нови контакти и да се информираме за новостите на пазара“, коментират участници. Според представители на бранша изложението е основен инструмент в маркетинг стратегиите на всяка компания. Чрез участието се създават условия за цялостно представяне на бранда и изграждане на корпоративен образ. ТМТ Експо се превръща в платформа за създаване на нови контакти, затвърждаване на настоящите бизнес партньорства и място за срещи с текущи и потенциални клиенти и доставчици.

Точно месец ни дели от ТМТ Експо – българското събитие на годината, посветено на текстилния бранш. От 25 до 27 септември, заедно с паралелното изложение COPIS, посветено на рекламните и печатните комуникации,  то ще се проведе на площ, надхвърляща 8000 кв.м. Всеки представител на бранша може да направи своята регистрация в сайта.

Съпътстващата програма

Какво превръща едно секторно събитие в завършено изложение? Професионалната съпътстваща програма, разбира се.

В продължение на три дни ще се провеждат ревюта на принтиран текстил. Пълният потенциал на технологиите ще разкрие третото издание на артистичната изложба „Фотографията се нуждае от тяло“. Продуцирана от „Фактор.бг“ тя ще онагледи възможностите на съвременните машини за пренасяне на фотографии върху текстил. И разбира се – през всички изложбени дни в семинарните и конгресните зали на Интер Експо Център ще се провеждат фирмени презентации и семинари.

Какво е бъдещето на текстилната индустрия? Съвсем скоро предстои да разберем отговорите – на изложение ТМТ Експо 2019, от 25 до 27 септември в Интер Експо Център. Всеки може да направи своята регистрация за свободно посещение тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още