IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден ден с рекорден брой нови случаи на коронавирус у нас – 516 новозаразени

Най-много от инфекциите са в София-град и областите Благоевград и Пловдив

08:31 | 09.10.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

За последното денонощие са установени 516 нови случая на коронавирус у нас, показват данните на Единния информационен портал. Това е най-големият регистриран брой досега, след като през предходните два дни също имаше рекордно много новозаразени, но под прага от 500 души.

За последното денонощие са направени 5209 PCR теста, като положителните са 9,9% от тях.

Така доказаните случаи на новия коронавирус в България са общо 23 259, от които 6816 са активни. 15 563 са излекуваните лица, 115 от тях са регистрирани през изминалото денонощие.

Най-много от новите случаи са в София-град и областите Благоевград и Пловдив.

Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените е следното: Благоевград - 49; Бургас - 31; Варна - 25; Велико Търново - 6; Враца - 7; Габрово - 13; Добрич - 18; Кърджали - 19; Кюстендил - 4; Монтана - 10; Пазарджик - 10; Перник - 5; Плевен - 2; Пловдив - 51; Разград - 17; Русе - 7; Сливен - 21; Смолян - 9; София област - 7; София град - 138; Стара Загора - 20; Търговище - 14; Хасково - 8; Шумен - 11; Ямбол - 8.

 В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 1063-ма пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. От тях 56 се намират в интензивни отделения.

Националната информационна система показва, че нови 29 случая на заразени с коронавирус медицински лица са регистрирани през последните 24 часа. С това броят на медицинските служители, при които е доказан COVID-19 у нас, става 1292.

За изминалото денонощие седмина души с доказан коронавирус са починали, с което общо броят им от началото на епидемията е 880.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 3 години
кажи двама световно известни учени които са каьали това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 5
julian12
преди 3 години
Повече от очевидно е каква лъжа е тоя ковид. Учени от световно известни университети взеха да се надигат като виждат какви тъпотии правят правителствата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 4
Hahoto2
преди 3 години
Причината за многобройните положителни проби, не е взрив от ковид19, а за еснно повишаване на вирусите подобни на ковид19, които са стотици и с които живеем от хилядолетия. И понеже ПСР тестът отчита следи от ДНК материала на вируса, а тези следи са сродни с братята му вируси, които нормално циркулират през сезона, се получава тази експлозия от положителни проби. Самите ПСР тестове не могат да дадат 100 процента гаранция дали вирусът е ковид или не. "Коза и папая в Танзания с положителни проби за Ковид-19". Властите взели напосоки няколко проби от различни животни и плодове и зеленчуци. Сред тая - папая, коза и овца. Дори им дали и човешки имена и възрасти. Така пробите били предадени в лаборатория в Танзания без лаборантите да бъдат уведомени за истинския произход на пробите. Ако си мислите, че нашите ПСР тестове са по-различни от тазманийските :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 6
michaelis23
преди 3 години
не знам още как тия от тиквесторо не са пипнали тая ми ти космическа зараза след кат иаме вече и трупове по улиците ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 3
mrynmryn
преди 3 години
Според мен не е от туристическия сезон, в Благоевград не знам какъв проблем има, но там винаги са в челната тройка по брой заразени. Ако беше от туристическия сезон, още септември щеше да има доста. В цяла Европа случаите са нагоре, в Италия и още 1-2 държави, вече искат маски и навън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
mariata
преди 3 години
Аз не съм лекар, но се чудя, какво значение имат тези числа за историческите данни, които явно нямат корелация с настоящите, а пък настоящите са доста изкривени. Реално в момента сме дошли на акъла на Швеция и няма строги мерки, защото и с мерки и без мерки резултатите са еднакви, а вирусът явно не е толкова страшен, колкото беше представено в началото на годината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
mnz
преди 3 години
Управниците не смеят да затегнат мерките, защото народът ще се вдигне. Мерките се отпуснаха поради лични интереси на този и на онзи, няма контрол върху влизащите в страната ни, както е в Гърция например. Пак заради личните интереси. Пролетта народа отнесе тежката сопа и си седя по градовете, че да можело да има летен турристически сезон. Е да ама сезона оака работата. Сега ако пак народа го отнесе с нови мерки заради този произвол, вече няма да мине леко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
das
преди 3 години
Извадихме късмет с топлата есен, но сега ще ни върхлети лавината, като се приберат хората по закритите пространства. Че у нас нарочно не се тества се вижда отдалеко, държавата е направила тестването да е само в краен случай. Отделно в статистиката болшиството тестове са на хора пътуващи в чужбина, които очевидно са здрави, т.е. тестовете им са отрицателни. Но така им идва дюшеш на държавата да ги брои като тествани. Отвориха туризма да си идват хора отвсякъде, без тест, без карантина, без нищо.Сега ще видим вярна ли е поговорката: Лакомо ду*е кръв се*е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
pass
преди 3 години
Така ще е, защото сме си тарикати. Никъде по белия свят няма публика по мачовете, у нас може. У нас няма ограничения за дискотеките, в детските градини няма никакви мерки, групи по 25 деца по цял ден са заедно, играят с едни играчки, спят заедно, ядат заедно ...Като стигнем 500 заразени на ден ще има да се чудят какво ще правят след 2 седмици като се напълнят болниците, които и без това са малко у нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 11
julian12
преди 3 години
И... в ковид отделенията пусти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още