IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Девет ДКЦ в София отвориха COVID кабинети

В тези кабинети се преглеждат хора с грипоподобни симптоми, правят се бързи антигенни тестове и при необходимост рентген или кръвни изследвания

12:52 | 18.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Девет Диагностично-консултативни центъра в София са отворили кабинети, в които преглеждат хора с грипоподобни симптоми, съобщават от Столичната община. Решението за откриване на тези COVID кабинети беше взето в началото на ноември като част от мерките за облекчаване на натиска върху болниците.

В тях се извършва преглед на пациенти със симптоми и при нужда могат да бъдат направени бързи антигенни тестове, кръвни изследвания и рентген.

До този момент през кабинетите в бившите поликлиники са преминали 1 175 души и са направени 1 136 антигенни теста. Позитивните за COVID са 361 пациенти, или около 32% от направените тестове.

Тестовете са безплатни за хората със симптоми и насочените от личните лекари. Ако човек е без симптоми и иска да си направи антигенен тест, ще трябва да го заплати, обясняват от Общината.

Препоръката е пациентите, които искат да бъдат прегледани в кабинет на ДКЦ, да си запише предварително час. Това може да стане чрез онлайн платформата на Столичната община MyHealth, от личния лекар или по телефона.

Тук можете да намерите списък на ДКЦ, предлагащи COVID кабинет, и техните координати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още