IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри още 28 млн. лв. за модернизация на Сухопътните войски

Допълнителните средства са по бюджета на Министерството на отбраната

18:11 | 10.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 28,7 млн. лева по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г. за извършване на второ авансово плащане по договор за реализация на инвестиционен проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски". Това съобщават от пресцентъра на кабинета.

Реализирането на инвестиционния проект ще способства за придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности. С реализирането му ще се преодолее технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост.

Проектът ще изгради способностите на декларираната в НАТО бригада от „тежък" тип. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на България по отношение на системата за колективна сигурност на Алианса. 

В края на миналата година правителството отпусна 50 млн. лева по бюджета на Министерството на отбраната за изпълнение на проекта.

Бронираните машини за Сухопътните войски - третият голям проект за модернизация на армията, ще се правят в завода "Терем" в Търговище. Държавният завод подписа договор с Министерството на отбраната за модернизация на 44 танка Т-72 за над 78 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още