IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С инвестиции клас А за над 23 млн. лева ще се разкрият 162 нови работни места

За последните пет месеца са сертифицирани десет проекта за 379,532 млн. лева с потенциал за 1300 нови работни места, съобщи икономическият министър Даниела Везиева

22:36 | 06.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

С инвестиция клас А, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 23,1 млн. лева, ще се разкрият 162 нови работни места. Служебният министър на икономиката Даниела Везиева връчи три сертификата за иновативни проекти, съобщи икономическото ведомство.

Сертификат за инвестиция клас А получи „Телетек електроникс“ ЕАД за инвестиционния проект „Производствена сграда за електроника със складова и административно-битова част“, гр. София. Проектът е на стойност 14 млн. лева и предвижда разкриването на 17 нови работни места.

По реда на Закона за насърчаване на инвестициите сертификат клас А взема и „ППС Мануфакчъринг“ АД за инвестиционния проект „Фабрика за производство на нитрилни ръкавици“, гр. Пловдив. Инвестицията е на стойност 4,7 млн. лева и предвижда разкриване 120 работни места.

Сертификат за инвестиция клас А беше връчен и на фирма „ТТЛ“ ЕООД за инвестиционния проект „База за ремонт на локомотиви и вагони и складова база“, гр. София. Размерът на инвестицията възлиза на 4,400 млн. лева и ще бъдат разкрити 25 нови работни места.

Даниела Везиева съобщи, че за последните пет месеца са сертифицирани десет проекта на обща стойност 379,532 млн. лева с потенциал за разкриване на над 1300 работни места. Тя бе категорична, че това е резултат от различния подход в работата на екипа през последните месеци, който заложи на изграждането на една чиста инвестиционна среда.

По думите й, България е правилното място за инвестиции заради данъчната политика, макроикономическата и финансовата стабилност, а вече и заради усилията да се направи некорупционна среда, което не остава незабелязано от инвеститорите и те вече дават заявки за разширяване на дейността си и производството си в страната ни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още