IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК ще плати половината от договора за логистиката на машинния вот

Превеждането на 12 млн. лева на „Сиела Норма“ гарантира, че компанията ще осигури технически президентския избор в неделя

18:24 | 18.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Централната избирателна комисия реши, че ще плати половината от сумата по договора със „Сиела Норма“ за логистика на машинния вот за изборите на 14 ноември и балотаж на 21 ноември.

За решението гласуваха десет от членовете на ЦИК, четирима бяха против, съобщи БНР.

Днес е крайният срок за плащането за вота от неделя, като половината от стойността на договора е 12 милиона лева.

Преди дни управителят на фирмата „Сиела Норма“ Веселин Тодоров беше категоричен, че ако не постъпи плащане до края на днешния ден, ще поиска от Комисията прекратяване на договора.

„336 ще са машините за гласуване за втория тур на президентските избори за чужбина и те вече са изпратени за секциите зад граница", обяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева при посещение на склада, в който се съхраняват устройствата и върви подготовката за разпращането им за страната.

Заедно с колегата си и Емил Войнов те посетиха логистичен център, където показаха как се съхраняват машините за балотажа на президентските избори в неделя, предаде БТА.

"С тези машини е гласувано на 14 ноември и до края на деня те ще бъдат подготвени за гласуване в софийските избирателни секции. За машините за страната вече почти е приключила и утре ще тръгнат. В 12:30 тръгва първият камион за най-отдалечените места. На всяка машина има поставен етикет с мястото, адреса на секцията, номера на секцията и номера на машината. По този начин се установява коя машина за коя секция", посочи Матева.

На 21 ноември българските граждани ще изберат кой ще бъде следващият президент. До балотажа достигнаха Румен Радев и Анастас Герджиков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още