IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три агенции излизат от агроминистерството

БАБХ, Сертифициращата агенция и ИАГ ще бъдат управлявани от финансовото министерство и МС

17:21 | 11.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: МЗХГ</em></p>

Снимка: МЗХГ

От състава на Министерството на земеделието излизат Изпълнителната агенция "Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове", отговорна за верността на финансовите отчети и изградената система за контрол в Разплащателната агенция на България, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Това обяви на брифинг министърът на земеделието Иван Иванов, предаде БТА.

Сертифициращата агенция ще бъде "под шапката" на Министерството на финансите, а до шест месеца БАБХ и ИАГ ще преминат под ръководството на Министерския съвет. 

На брифинга днес министър Иванов представи и новия си екип от четирима заместници.

Стефан Бурджев е ресорен зам.-министър по животновъдство, поземлена реформа, държавни помощи, морско дело и рибарство, Изпълнителна агенция по лозата и виното, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Момчил Неков ще отговаря за Стратегическия план (чрез който България ще прилага европейската Обща селскостопанска политика - ОСП) и евроинтеграцията, Програмата за селските райони, пазарните мерки, агрохранителните вериги.

Иван Христанов ще отговаря за растениевъдството и БАБХ, биологичното производство, директните плащания, борбата с градушките, а Атанас Добрев - за горите. Тодор Байчев е парламентарен секретар.

Съкратените преди Коледа пенсионери във ведомството ще бъдат поканени на работа след анализ в кои дирекции и служби има нужда от експерти, но на граждански договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още