IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Каварджиклиев поема ДФ "Земеделие"

От 2005 година до 2021 година новият директор на фонда е заемал длъжности в различни застрахователни компании

21:59 | 02.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" избра ново ръководство на Разплащателната агенция, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. За изпълнителен директор е избран Николай Каварджиклиев. Той сменя досегашния директор на фонда Борис Михайлов.

Борис Михайлов беше назначен в началото на юни 2021 година по време на първия мандат на служебното правителство на Стефан Янев.

В кратката биографична справка, публикувана тогава, за него беше посочено, че е магистър по икономика и право, със завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси.

Михайлво е работил и като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

Новият директор на фонда Николай Каварджиклиев е финансист и банкер. От ноември 2005 година до 2021 година Николай Каварджиклиев заема различни позиции в застрахователни компании, като от януари 2010 година до декември 2020 година заема ръководни постове, отбелязват от земеделското ведомство.

През годините Николай Каварджиклиев е работил в редица банки в страната, където също е заемал ръководни позиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още