IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова: До есента вероятно ще има таван на цените на горивата

Когато предложихме такова решение преди месец, от ГЕРБ обявиха това са социализъм, а сега искат такава мярка, казва вицепремиерът

10:02 | 12.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Корнелия Нинова. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Корнелия Нинова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Още през есента най-вероятно ще бъде въведен таван на цените на горивата. Това мнение изказа вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова пред bTV. По думите ѝ рано или късно това ще се случи, тъй като към момента не се вижда как ще се промени геополитическата картина.

Същевременно Никова, която е и председател на БСП, разкритикува бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви в началото на седмицата, че в парламента трябва да се внесе предложение за таван за цената на литър гориво на 2.70 лева. Според него всяка цена над тази е спекулативна. Той се възмути, че държавната субсидия от 25 стотинки за литър не е за всички, а само за каращите лични автомобили.

Нинова обяви, че преди около месец БСП са предложили подобна мярка, но тогава опозицията в лицето на ГЕРБ е обявила това за социализъм. На въпрос защо мярката не е влязла в сила, Нинова обясни, че не е била подкрепена от коалиционните партньори „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, а от „Има такъв народ" не са  изразили мнение по въпроса. Като аргумент двете партии посочили, че след падането на тавана на цените щяло да има скок, който няма да може да се удържи.

„Иска ми се, когато Бойко Борисов каже нещо, поне 24 часа да държи на мнението си", добави иронично тя.

Корнелия Нинова коментира и темата евентуалното връчване на БСП на третия мандат за съставяне на правителство. Тя уточни, че с „търпение, разум и аргументи" ще събере на масата за преговори "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ". Според нея „може да се продължи напред, стига някои колеги да се смирят". Тя каза още, че премиерът в правителство с третия мандат трябва да е на най-голямата политическа сила, като само името може да се дискутира.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още