IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Националният съвет на БСП ще решава за мандата в петък

Има два варианта за действие, които ще бъдат представени като избор във вторник, обяви председателят на парламентарната група Георги Свиленски

13:57 | 25.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

БСП има два варианта за действие с третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, но кой от тях ще бъде избран ще се реши утре на заседание на Национален съвет. Това коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски преди заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.
Заседанието на Изпълнителното бюро беше свикано от лидера на партията Корнелия Нинова. 

"Изпълнителното бюро на БСП в момента заседава, както всички знаете, и в изпълнение на Конституцията, тъй като това се поставя под съмнение от някои граждани, в изпълнение на Конституцията, утре ще предложа на Националния съвет два варианта за действие, два варианта за решение на правителствената криза, които са в съответствие с Конституцията и ще бъдат с хоризонт петък. Тоест в петък и двата варианта ще бъдат предложени, решени. Каквото реши Националният съвет, това нещо ще бъде представено на медиите", каза той, цитиран от БНР.

Той подчерта, че каквото и да обсъжда Изпълнителното бюро, това няма да е окончателното решение. Бюрото ще изработи предложение, което ще бъде гласувано на Национален съвет.

Припомняме, че вчера имаше лидерски Коалиционен съвет, по време на който партньорите са обсъдили управленската програма, хода на преговорите и са решили да дадат възможност на мандатоносителя - БСП - да прецени как ще постъпи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още