IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще предложи Асен Василев за премиер

Левицата ще представи програмата си за управление през следващите шест месеца в Народното събрание

21:05 | 26.07.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Корнелия Нинова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Корнелия Нинова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

"БСП за българия" ще предложи Асен Василев за премиер, съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова след края на заседанието на Националния съвет на партията. Преди това в Народното събрание ще бъде внесена и гласувана управленската програма на партията за следващите шест месеца, допълват от пресцентъра на БСП.

Корнелия Нинова коментира още, че в последните седмици са водени преговори за съставяне на правителство, като целта е единствено гарантиране на стабилност на България. В резултата е изработена управленска и законодателна програма за следващите шест месеца.

Тя има няколко точки, сред които борба с корупцията и модела на управление на ГЕРБ, избор на антикорупционно законодателство и Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Освен това социалистите са подготвили и мерки вподкрепа на икономиката и за домакинствата. В програмата е записано още и приемането на законите, свързани с Плана за възстановяване.

Ако програмата не събере мнозинство, очевидно в Народното събрание няма депутати, които ще се отнесат отговорно към това, което чака България. Тогава връщаме мандата неизпълнен на следващия ден, обяснява още Нинова.

Държавният глава Румен Радев връчи на "БСП за България" третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в началото на миналата седмица. Партията проведе преговори с досегашните си партньори в управлението, но запис от вътрешно партийно събрание на "Демократична България" накара лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов да изтегли партията от преговорите.

От "БСП за България" коментираха в края на миналата седмица, че ще опитат да задържат мандата до избора на нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), след като Конституционният съд постанови, че изборът на Станислав Тодоров противоречи на Конституцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Борката
преди 1 година
Защо да си играем на шикалки и да се излагаме? Направо при бай Ставри, единична килия западно изложение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 1 година
"БСП за българия" ...мхм , бсп отдавна не е за България ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още