IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков ще обяснява къде са отишли парите на НЗОК за последните 10 години

От Синята коалиция смятат, че след 2001 г. резервът на касата е използван за други цели, освен за здравеопазване

09:48 | 08.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Дянков ще обяснява къде са отишли парите на НЗОК за последните 10 години

Министърът на финансите ще бъде изслушан утре в парламента за това как са били изразходвани парите от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) през последните десет години. Предложението за изслушването направиха депутати от Синята коалиция.

Според съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров има основание за съмнения, че след 2001 година средствата от резерва не са били използвани само за здравеопазване, което е противозаконно.

Депутатите приеха Светлана Ангелова от ГЕРБ да попълни свободната квота на парламентарната група на партията в комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите.

Според програмата на парламента за тази седмица депутатите трябва да обсъдят на първо четене промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, в Закона за подземните богатства, Закона за нотариусите и нотариалната дейност, в Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз.

На първо четене се очаква да бъде разгледан правителственият законопроект за данък върху застрахователните премии. Със законопроекта за новия данък се регламентират някои от антикризисните мерки на правителството.

В петък пленарното заседание ще бъде посветено изцяло на парламентарен контрол, тъй като са се събрали много депутатски въпроси към министрите от кабинета, обясни председателят на народното събрание Цецка Цачева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още