IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: В бюджета на МРРБ няма да има пари за стари задължения

Министърът посочи, че строително-монтажни работи, извършени в минали години, ще могат да се взимат само от Българска банка за развитие

13:26 | 04.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: В бюджета на МРРБ няма да има пари за стари задължения

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев обяви, средства за разплащане на строително-монтажни работи, извършени в минали периоди не са предвидени в бюджета за 2011 г., а вероятно няма да бъдат в заложени и в бюджета за 2012 година.

Единственият механизъм, по който фирмите могат да вземат парите си, е чрез Българската банка за развитие, посочи министърът, цитиран от БТА.

По последни разчети на министерството от петък - извън проекта "Водно огледало" в Кърджали, който е с тежест от 25 млн. лв. и парите по него няма да може да се разплатят, докато не приключат всички действия на прокуратурата, - остават около 42 млн. лв., дължими на бизнеса, каза министърът.

Борим се да бъдем разбрани от комисиите в парламента и се надяваме да получим допълнителен финансов ресурс, защото ситуацията е тежка, каза министърът.

Проектобюджетът за следващата година на министерството е в размер на 248 млн. лв., от които на МРРБ са 20 млн. лв., 6 млн. лв. са за ДНСК, 10 млн. лв. - за Агенцията по кадастър, 212 млн. лв. - за пътната агенция. За ВиК сектора са предвидени - 5 млн. лв., а 1,2 млн. лв. са за геозащита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още