IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП: Има изоставане в осигурителните вноски и корпоративния данък

Данъчните приходи за първите четири месеца на годината са по-големи от същия период на 2010 г., съобщи директорът на приходната агенция Красимир Стефанов

07:55 | 16.05.11 г. 1
НАП: Има изоставане в осигурителните вноски и корпоративния данък

Данъчните приходи за първите четири месеца на годината са по-големи от същия период на 2010 г. Към 30 април са събрани малко над 4 млрд. лева, което е със 160 млн. лева повече, обяви пред БНР директорът на приходната агенция Красимир Стефанов.

Той посочи обаче, че има известно изоставане по отношение на осигурителните вноски и корпоративния данък. Стефанов потвърди, че НОИ е планирал нереални постъпления от осигуровки.

„Ние още от октомври месец миналата година, когато се гледаше бюджетът на НОИ, имаме официални писма до НОИ, че методиката, по която се изчислява плана за осигурителните вноски е грешна, тъй като стъпва на плана за миналата година, а не на реално постъпленията, които сме събрали за миналата година.”

Красимир Стефанов обяви още, че и тази година данъчната агенция ще прави проверки по летните курорти. Колкото до ревизиите на музиканти, очаква се да постъпят около 1 млн. лева данъци от трима от най-известните български изпълнители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
Летище "Кенеди", Ню Йорк, събота вечер. Самолетът за Париж е задържан минути преди да излети. Един от пътниците му е свален и малко по-късно арестуван по обвинения за сексуално престъпление, опит за изнасилване и задържане на човек против волята му. Тази новина може би щеше да остане само в местната преса, ако пътникът не беше директорът на Международния валутен фонд (МВФ) и вероятен кандидат за президент на Франция Доминик Строс-Кан.Той е разпитан във връзка с оплакването на камериерка от хотел "Софител", който е напуснал малко по-рано. А около 2.15 часа в неделя през нощта вече е с обвинение. Според 32-годишната камериерка, подала оплакването, тя е влязла в събота по обед в стаята на Строс-Кан в луксозния хотел "Софител", недалеч от "Таймс скуеър".Да *** неговата майка алчна, корумпирана да ***, иска мойта мацка/котка/ и мойта коледна монета, да са подиграва с нея. Сичката им работа е такава изнасилваческа, Импичмънт и затвор до живот, да знае кое не се купува!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още