IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков предупреди за възможни съкращения в бюджета за 2012 г.

Парите за някои министерства може да бъдат орязани между първо и второ четене на бюджета заради кризата, заяви икономическият министър

12:03 | 12.11.11 г. 1
<p>
	Министърът на икономиката Трайчо Трайков. Снимка: БТА</p>

Министърът на икономиката Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Още бюджетни съкращения може да се очакват между първо и второ четене на бюджета за следващата година. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в предаването “Седмицата” на Дарик радио.

"Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен", заяви Трайков. Той каза, че може да се стигне до допълнително намаляване на средствата за някои министерства.

В четвъртък на съвместно заседание на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономика и енергетика и по здравеопазване беше приет проектобюджетът за 2012 г. Тогава финансовият министър Симеон Дянков заяви, че засега основните параметри остават същите, но при задълбочаване на кризата може да се мисли и за по-консервативен бюджет.

Изказването си Дянков направи, след като излезе есенната икономическа прогноза на Европейската комисия за България. Брюксел занижи очакванията си за икономическия растеж на страната и изрази песимизъм за развитието на европейската икономика.

В тази връзка в ефира на Дарик радио Трайчо Трайков предупреди, че се очаква свиване на потреблението на три от основните пазари на България в Европейския съюз – Германия, Италия и Гърция. Това ще се отрази и на износа на страната ни, който за първите девет месеца на годината е нараснал с 37% спрямо миналата година, посочи икономическият министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tudjarov
преди 12 години
Бюджет 2012 е прекалено оптимистичен и може още до края на годината да се види,че е неизпълним със заложения дефицит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още