IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините получават 2 млрд. лв. за делегираните от държавата дейности догодина

В хазната на Столичната община ще влязат 271 млн. лева от държавния бюджет за тези дейности

13:19 | 06.12.12 г.
Общините получават 2 млрд. лв. за делегираните от държавата дейности догодина

Общо 1,94 млрд. лева ще бъдат отделени от Бюджет 2013 за делегираните от държавата дейности в общините, решиха депутатите по време на второто четене на Закона за държавния бюджет, съобщава БТА. Приетата сума е с 20 млн. повече спрямо първия вариант на бюджета за догодина.

Делегираните държавни дейности са основно в секторите „Здравеопазване“, „Образование“, „Социално подпомагане“, както и почивно дело и отбрана.

По време на дебатите от „Коалиция за България“ поискаха за общините да бъде отделена по-голяма сума – малко над 2,05 млрд. лева, но това предложение не срещна одобрението на депутатите.

За зимното почистване и поддържката на общински пътища за догодина са заложени 19 млн. лева. Целевата субсидия за капиталовите разходи, в които се включва и ремонтът на общински пътища е на стойност 101,9 млн. лева, стана ясно още след дебатите.

За делегираните от държавата дейности Столичната община ще получи 270,8 млн. лева, община Пловдив – 90,4 млн. лева, а Варна – 81,1 млн. лева.

60,2 млн. лева са заделени за бюджета на община Бургас, 42,8 млн. лева ще получи Стара Загора, а Русе – малко над 39,4 млн. лева за изпълнението на делегираните от държавата дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още