IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителите на ориз ще получат 309 хил. лева помощ de minimis

Помощта покрива част от разходите за купуване на поливна вода

14:35 | 13.08.13 г.
Производителите на ориз ще получат 309 хил. лева помощ de minimis

Приключи приемът за минимални помощи de minimis за оризопроизводителите. Подадени са 56 заявления за обща площ от 82 573 дка. От тях 41 броя са от област Пловдив, девет - от област Пазарджик, пет от област Стара Загора и едно заявление - от София град.

Срокът за сключване на договори и изплащане на средствата е 23 август 2013 г., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Областните дирекции на ДФ „Земеделие” имат готовност да приемат одобрените кандидати за сключване на договори в установения срок, за да може помощта да стигне максимално бързо до производителите.

Помощта покрива част от разходите за купуване на поливна вода от „Напоителни системи”, клон Тополница, клон Марица и клон Горна Тунджа. 

При кандидатстването по схемата за подпомагане е взето предвид и изискването, че предоставените на един земеделски производител помощи de minimis не могат да надхвърлят левовата равностойност на 7 500 евро (14 668 лв.) за период от три данъчни години (2011 г. – 2013 г.).

По направлението за минимални държавни помощи de minimis в края на тригодишния период, който приключва през 2013 г., са останали 1,07 млн. лв. От тях се заделя резерв за извънредни ситуации и остава неразпределен ресурс от 900 хил. лв., посочи в началото на месеца изпълнителният директор на Държавен фонд „Земделие” Румен Порожанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още