IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът гласува изменението на заемно споразумение между България и МБВР

31,3 млн. евро са предвидени за социални проекти на общини

12:38 | 30.10.13 г.
Парламентът гласува изменението на заемно споразумение между България и МБВР

Парламентът прие на първо и второ четене изменението на заемното споразумение между България и Международната банка за възстановяване и развитие по проект за социално включване. Текстът беше приет без никакви спорове в пленарна зала.

Депутатите обясниха, че няма законодателни инициативи между първо и второ четене и Йордан Цонев, председател на бюджетната комисия, предложи законопроектът да мине и на второ четене. Предложението мина без проблем.

С заемните средства ще се финансират проекти на 69 общини за услуги за ранно детско развитие за деца от 0 до 7 г. Проектите включват и дейности за строителство, ремонт и оборудване на сгради за детски градини и ясли.

Средствата по споразумението се намаляват с 8 608 356 евро, с което стойността на заема от 40 милиона става 31 391 644 евро. Това ще доведе до отпадане на някой дейности по проекта.

В същото време се предвижда срокът за усвояване на средствата да бъде удължен с 23 месеца от 31 октомври 2013 г. до 30 септември 2015 г.

Предоставянето на услугите за ранно детско развитие все още не е започнало. Едно от условията е общината да реализира услугата за срок не по-малък от 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още