IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

270 хил. души са си извадили персонален код от НАП

До средата на април една трета от данъчните декларации са подадени чрез персонален идентификационен код

12:46 | 22.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
270 хил. души са си извадили персонален код от НАП

Към средата на април 270 хил. души са си извадили персонален идентификационен код (ПИК), съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Кодът може да се използва за подаване на данъчни декларации по електронен път или за различни справки, припомнят от ведомството.

Всъщност най-често ПИК се използва за проверка на задълженията  - над 4 млн. пъти. Повече от 2 млн. пъти пък е използвана услугата за справка за извършени плащания.

До средата на април в НАП са получени към 300 хил. данъчни декларации, като всяка трета от тях е подадена именно чрез ПИК.

Срокът за подаването на данъците за доходите на физическите лица (извън по трудови договори) изтича на 30 април, припомнят още данъчните. До края на април трябва да бъдат заплатени и дължимите задължения към хазната.

В последните дни от НАП очакват да бъдат подадени над 200 хил. декларации. Освен по електронен път данъчните декларации могат да бъдат подадени в офисите на НАП, по пощата или на място в някои пощенски станции, където директно им се издава входящ номер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още