IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И ГЕРБ ще предложи да отпадне банковата тайна за КТБ

Сметките на партии, партийни лидери и депутати да излязат на светло, поиска премиерът Бойко Борисов

13:20 | 15.05.15 г. 3
И ГЕРБ ще предложи да отпадне банковата тайна за КТБ

Премиерът Бойко Борисов е поискал от парламентарната група на ГЕРБ да предложи разсекретяването на влоговете и кредитите в КТБ, включително на партии, лидери, депутати и други. Това стана ясно от думите на премиера в кулоарите на Народното събрание.

"Сега точно на Менда (Стоянова – бел. ред) и Деси (Десислава Атанасова – бел. ред) им казах - да не е по линия само на ДПС, цялата комисия да предложи абсолютно всичко да се разсекрети по КТБ - влогове, фирми, физически лица, кредити, включително и тези, които са правили цесии за целия период на банката, така че веднъж завинаги да стане ясно какво се е вършило там", уточни премиерът пред журналисти.

"За абсолютно всички да се извадят - сметки на партии, ако има, партийни лидери, депутати, всичко да излезе на светло", настоява Борисов.

Припомняме, че през тази седмица зам. - председателят на ДПС Йордан Цонев съобщи, че движението ще поиска отпадането на банковата тайна за влогове и кредити в КТБ. Той посочи, че банката е била създадена и управлявана като финансова пирамида и огромна част от отпуснатите кредити са на "фирми - бушони". 

Премиерът коментира и изтеклия вчера списък с посетители на банкера Цветан Василев с думите, че в него няма хора от ГЕРБ. Той обаче допълни, че ако изскочат такива, те ще си понесат отговорността.

Премиерът се разграничи от председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев, чието име също беше в списъка, и обясни, че той не е част от ГЕРБ.

"Питайте - що си дирил там и той да отговори. Същото важи и за Лукарски", отвърна той на въпрос за министъра на икономиката, който също е посещавал Василев, според изнесените списъци.

"Не обръщайте внимание на някакви такива непотвърдени документи", призова от своя страна Лукарски репортерите. Той посъветва да бъде обърнато обърнат внимание, че той е бил гост на TV7, а не на банкера.

Още политически новини можете да откриете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 2
LuckyYou
преди 8 години
Помните ли как тоя обясняваше силно, как всички цесии щял да върне и нямало една цесия да бъде реализирана. А сега какво стана ? Вежди си взе паричките, дебелия си прехвърли мултимилионните активи, без една дума да кажат. Бойко е от най-големите популисти, да знаете! Нищо няма да излезе като тайни от КТБ. Пирамидата на ГЕРБ и ДПС ще бъде погребана много скоро, а с нея всичката ***, която се е вършила там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Ей аман от бокотиквенщини и ДПС демагогия. Вдигат пушилка и ни занимават с флашки и тефтерчета, докато гепят активите, а еуектората пляска в екстаз и се радва като *** на баница. Това е, хляб и зрелища.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още