IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почти целият кредитен портфейл на КТБ е класифициран като "нередовен"

Продължава образуването и воденето на съдебни действия по производства по несъстоятелност, става ясно от доклада на синдиците

15:36 | 18.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Почти целият кредитен портфейл на КТБ е класифициран като "нередовен"

99% от кредитния портфейл на КТБ е класифициран като "нередовен", а лошите кредити са над 4,9 млрд. лева. Това става ясно от седмичния доклад на синдиците, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете. Нередовна експозиция има, когато са натрупани просрочени плащания по главница или по лихви със забава от между 61 до 90 дни.

Синдиците на банката Лазар Илиев и Росен Ангелчев са изпратили заверено копие от неконсолидирания отчет на банката за първото тримесечие на Софийската градска прокуратура. Изпратен е и списъкът с длъжниците на КТБ, чиито кредити са предсрочно изискуеми.

По закон синдиците трябва да правят ежеседмични отчети, които да бъдат публикувани. Имената на длъжниците обаче остават скрити. Синдиците продължават работа по обявяване за недействителност на цесии и прихващания, направени след отнемане на лиценза на банката.

От доклада се вижда, че продължава образуването и воденето на съдебни действия по производства по несъстоятелност. Общо за периода в банката са постъпили 134 314 лева за погасяване на заеми, но не се посочва тази сума каква част от общо дължимото на банката е.

В индивидуалния отчет на КТБ за първото тримесечие се посочва, че активите на обявената в несъстоятелност банка са се увеличили с 37,29 млн. лева, или 2,07%, през първото тримесечие на 2015 г. в сравнение с края на 2014 г. и достигат малко над 1,838 млрд. лева. 

Синдиците са издали и заповед, с която се създава работна група, която трябва да се заеме със закриването на финансови центрове и офиси на банката. От БНБ е поискана справка за държаните от КТБ свободни и блокирани държавни ценни книжа.

Днес синдиците трябва да се срещнат с компаниите, проявили интерес да издирват паричните потоци от КТБ. През миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че най-късно до 30 май дружеството ще бъде наето.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още