IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделската комисия подкрепи три проекта за промени в Закона за ДДС

Според депутатите трябва да отпадне задължението на ведомствените бензиностанции да монтират нивомери

18:16 | 23.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Земеделската комисия подкрепи три проекта за промени в Закона за ДДС

Парламентарната земеделска комисия подкрепи три законопроекта със сходно съдържание за изменение на Закона за ДДС. Проектите на Румен Христов (РБ) , Румен Йончев (ББЦ) и Валери Симеонов (ПФ) предвиждат за ведомствените бензиностанции да отпадне задължението да монтират нивомери и фискални устройства.

Според авторите на проектите предвиденото задължение затруднява фермерите, а за земеделски машини с резервоари над 1 тон е трудно да се движат по пътищата.

Комисията подкрепи проектите, като само депутатите от ГЕРБ се въздържаха. Ако предложенията бъдат подкрепени в пленарната зала, ще бъдат обединени в един законопроект, обясни Румен Христов.

Припомняме, че по инициатива на Министерството на финансите от началото на годината собствениците на ведомствени бензиностанции са задължени да монтират нивомери и фискални устройства на резервоарите с гориво.

Това междувременно не стана, тъй като промяната срещна отпор от страна на агробизнеса. Докато финансовото министерство настоява, че мярката ще намали измамите с горива, земеделците твърдят, че поставянето на уредите ще затрудни стопанствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още