IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов иска разрешение от AlixPartners за публикуването на доклада за КТБ

Надделява общественият интерес за даване на гласност на заключенията на компанията, според финансовия министър

12:15 | 15.02.16 г. 7
Горанов иска разрешение от AlixPartners за публикуването на доклада за КТБ

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал от AlixPartners – компанията, която Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) избра да проследи и върне активи на Корпоративна търговска банка (КТБ), разрешение да се публикува докладът на компанията за активите на банката, съобщават от Министерството на финансите.

Ведомството припомня, че международната компания беше наета през юни 2015 г. и ангажирана от синдиците на затворената банка да проведе разследване и проследи активи на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, и да препоръча действия за възстановяването им, посочва се в съобщението.

Според Горанов надделява общественият интерес за даване на гласност на заключенията на компанията, „независимо от притесненията, че разсекретяването на факти и обстоятелства от доклада би могло да навреди на процеса по събиране на масата на несъстоятелността на банката“, допълва се в съобщението на ведомството.

Консултантската компания предаде доклада си за КТБ в началото на ноември миналата година. Той обаче не беше публикуван с мотива, че може да се навреди на работата на синдиците на банката.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 10 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Ами ... или са при Цецо Вас, или ня#Кой иска да си мислим, че са при Цецо ( пък на мен не ми се вярва) ама...Сега, ясно част от тях са при него, ама според мен МНОГО МАЛКА част
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 6
Иван Митев
преди 8 години
И 100 доклада на AlixPartners да се публикуват, то ще се представят само последици, тъй като нейните специалисти не се интересуват от водещата причина за тази катастрофална криза.Жалкото е, че дори огромната лошотия при тази банка не е достатъчна някои специалисти да осъзнаят, че тя е една от многото последици от лошо влияние на въведена сгрешена парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 4
ceneto
преди 8 години
е ако не разрешат, ще чакаме Деси Атанасова да ни обясни какво е станало...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 7
misanthrope
преди 8 години
Стига с тоя фонд бе пич, колко та колко. Въпросът е изначален, именно защо банката не беше спасена, както беше договорено и както щеше да е най-евтино да стане? Не е ясно защо. Възможните отговори са:1) За да се прилапат активите, НО пък те можеха просто да прилапат банката и чрез нея - и активите, което щеше да е даже по-лесноПо вероятния отговор според мен е2) Защото капиталовата дупка трябваше да е по-голяма от собствения капитал за да стане тая работа ЗАКОННО. Иначе после Цецо Вас щеше да ги осъди на всички нива. За това, трябваше време, да се натъкмят подходящо нещата, дупката, синдици, квестори .... и за това трябваше да се фалираааа И ТЕ ТАКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 6
крас
преди 8 години
Крайно време е вместо да задава въпроси ГОРАНОВ да даде отговор на въпроса: КОЛКО ПАРИ ОТ НАЛЕТИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА МИЛИАРДИ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ СА ВЪРНАТИ ОТ СИНДИКА??!!Въпроса е много болезнен за всеки български данъкоплатец който ще обслужва ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ, който бе теглен специално за това наливане на милиарди в една фалирала банка!!ЗАЩО ДЪРЖАВАТА С ТЕЗИ НАЛЕТИ МИЛИАРДИ НЕ СЕ ПРЕВЪРНА В МАЖОРИТАРЕН АКЦИОНЕР И СОБСТВЕНИК НА АКТИВИТЕ НА БАНКАТА??ЗАЩО СОБСТВЕНИЦИ НА АКТИВИТЕ НА БАНКАТА СТАНАХА ЦАРСКИТЕ ХОРА :1/ Комсомолския секретар от НДСВ Дилян Пеевски който изкупи на БЕЗЦЕНИЦА активите на фирмите си запорирани в КТБ2/ Царския приятел СПАС РУСЕВ който в една престъпна спхема с царските юпита Милен и Георги Велчеви ПРИДОБИ на безценица ВИВАКОМ?!КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КОЙТО СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМА С КТБ "ЗАБРАВЯЙКИ" ДА ЗАПОРИРА АКТИВИТЕ НА БАНКАТА!?КЪДЕ СА ЧУВАЛИТЕ С ПАРИТЕ БЕ ЦАЦАРОВ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 6
misanthrope
преди 8 години
Aaaa яко ПР днес. Горанов иска разрешение, щото знае, че няма да получи, но по медиите ще се пише, че е искал добрия той.Баце спрялтърга за Хемус, проявил се в целия си блясък на "Аз,Бойко"Абе изобщо... избори идат, все повече ще ги виждаме такива.Чакам сега да видя с данък "Уикенд" кво ще стане и кое ще надделее - желанието да се краде повече или това, да се краде по-дълго
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още