IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собствениците на бейзболния Бостън Ред Сокс купиха футболния клуб Ливърпул

Бордът на английския клуб е надделял над досегашните собственици Том Хикс и Джордж Джилет, които са били против сделката

11:33 | 06.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Собствениците на бейзболния Бостън Ред Сокс купиха футболния клуб Ливърпул

Английският футболен клуб Ливърпул е бил продаден на собствениците на американския бейзболен тим Бостън Ред Сокс след разгорещено съвещание на борда на директорите, съобщава Guardian.

Тази сутрин на уебсайта на петкратните европейски клубни шампиони бе обявено, че бордът на клуба е одобрил продажбата му на New England Sports Ventures (NESV).

Във вторник вечерта се смяташе, че американските собственици на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет са отхвърлили офертата на NESV, въпреки че трима други директори в клуба са били готови да я приемат.

„Радостен съм, че успяхме да завършим процеса по продажбата, който бе дълъг и мащабен“, заявява Мартин Браутън, председател на борда. „Бордът реши да приеме предложението на NESV, тъй като то най-добре отговаря на предварително определените критерии за нов собственик“, обяснява той.

Оглавяваната от Джон Хенри NESV притежава портфейл от компании, сред които Boston Red Sox, New England Sports Network, Fenway Sports Group и Rousch Fenway Racing.

„Ние имахме срещи с тях в Бостън, Лондон и Ливърпул в продължение на няколко седмици и аз съм изключително впечатлен от това, което са постигнали и от визията им относно нашия клуб“, споделя Браутън.

„Сделката ни освобождава от бремето на дълговете и ни позволява да се концентрираме върху инвестициите в отбора. Разочарован съм единствено от това, че Хикс и Джилет направиха всичко, за да осуетят сделката, и че ще трябва да минем през някои законови процедури, за да я завършим“, добавя той.

Продажбата зависи от одобрението на футболната Висша лига на Англия, разрешаването на споровете, свързани с членство в борда на клуба, както и от други въпроси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още