IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швеция няма да се присъедини към "пакта за еврото"

Дания, която също не е член на еврозоната, съобщи вчера, че ще се присъедини към "пакта за еврото", защитаван основно от Германия

20:27 | 17.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Швеция няма да се присъедини към "пакта за еврото"

На срещата на върха на ЕС идната седмица Швеция, която не е член на еврозоната, няма да се присъедини към "пакта за еврото", който бе приет, за да се избегнат нови дългови кризи в евросъюза, съобщи шведският премиер Фредрик Рейнфелд, цитиран от АФП.

"Мисля, че нямаме подкрепата (на парламента), за да се присъединим на срещата на върха следващата седмица", заяви премиерът пред парламента.

Десноцентристкото правителство на Фредрик Рейнфелд е малцинство в парламента и има нужда от подкрепата на левицата, която е против пакта, тъй като според нея той заплашва шведския суверенитет при определянето на заплатите. Дания, която също не е член на еврозоната, съобщи вчера, че ще се присъедини към "пакта за еврото", защитаван основно от Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още