IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК предлага 3,2 млрд. евро за опазване на околната среда и действия за климата

Средствата в новата програма за периода 2014-2020 г. са три пъти повече в сравнение със заложеното в досега действащата, съобщи еврокомисарят за екологията Кони Хедегор

17:55 | 12.12.11 г.
ЕК предлага 3,2 млрд. евро за опазване на околната среда и действия за климата

Европейската комисия (ЕК) предлага бюджет от 3,2 млрд. евро за новата програма за действия в областта на околната среда и климата - LIFE, за периода 2014-2020 г.

Новата програма на европейските власти е значително по-гъвкава и опростена и ще доразвива постигнатото по програмата LIFE+, уточняват от пресслужбата на Еврокомисията.

„Комисията предлага тройно повече средства за новата програма. Tова ще ни позволи да увеличим подкрепата за регионалните стратегии за противодействие на климатичните промени, проектите на малкия и среден бизнес и на местните власти“, коментира еврокомисарят за действията в областта на климата Кони Хедегор.

Сред новите аспекти на програмата са подпрограмата за действия в областта на климата и подпрограмата за околната среда. Първата обхваща действия за смекчаване на последиците от климатичните промени чрез намаляване на вредните емисии газове, адаптирането към измененията на климата и разпространението на информация за климатичните промени и въздействието върху климата.

Втората подпрограма ще се фокусира върху по-иновативни решения за прилагане на политиката в областта на околната среда. От Брюксел обещават прилагането на най-добрите практики за опазване на биоразнообразието и възстановяването на екосистемните услуги чрез подкрепата на екомрежата Натура 2000.

С управлението на околната среда и информацията ще се насърчават обменът на знания и разпространението на добри практики в областта на опазването на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още