IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианският Сенат одобри с голямо мнозинство антикризисния план на Марио Монти

Премиерът посочи, че след гласуването Италия ще може да посрещне кризата в еврозоната с високо вдигната глава

10:02 | 23.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Италианският Сенат одобри с голямо мнозинство антикризисния план на Марио Монти

Италианският Сенат одобри окончателно пакета от антикризисни мерки, изготвен от правителството на Марио Монти. Гласуването беше едновременно и вот на доверие на кабинета.

Мерките, които Монти нарича "план за спасяването на Италия", бяха приети с голямо мнозинство - 257 на 41 гласа. В речта си пред сенаторите премиерът каза, че те ще бъдат болезнени за италианците, но без въвеждането им цената, която хората ще платят, би била много по-висока.

Монти посочи, че след гласуването "Италия ще може да посрещне кризата в еврозоната с високо вдигната глава". Премиерът обеща да засили диалога със синдикатите и призова гражданите да имат доверие в страната си и да купуват облигациите по държавния дълг.

Мерките предвиждат бюджетни икономии от 20 милиарда евро и други 10 милиарда за възстановяване на икономическия растеж. За всички италианци те ще означават затягане на коланите през следващите три години, тъй като се предвижда въвеждането на нови данъци, увеличаване на пенсионната възраст, а борбата със сивия сектор ще се засили.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 0
rover
преди 12 години
При дълг 1,9 трилиона, при предстоящи големи плащания по него, при 0,2 процента назад през третото тримесечие - 20 млрд бюджетни икономии и то за три години. В комплект с ялови антикризисни мерки.Бодряшки изказвания на Монти в стил ала Гърция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още