IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Французите - най-мрачно настроени за икономиката

Настроенията в страната не са били по-песимистични от над 30 години насам, показва проучване на Gallup

10:50 | 23.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Французите - най-мрачно настроени за икономиката

Населението във Франция е най-песимистично настроено за икономическите перспективи пред страната си, показва проучване на Gallup International, проведено в 51 държави по света. Настроенията сред французите са най-мрачни за последните 30 години, пише Ройтерс.

Изчисленията показват негативен резултат от 79 пункта за икономическите очаквания. Това е спад с 20 пункта спрямо миналата година и най-ниско ниво от 1978 година.

„Дори през 1978 година, след втората петролна криза, поставила под въпрос бъдещето на цялата икономическа система, французите не са се проявявали като такива песимисти като днес“, се казва в проучването.

Отчаянието е най-силно в Европа, след което следва Северна Америка. В останалата част от света настроенията са по-оптимистични, обобщават авторите на класацията.

Второто място в класацията по песимизъм е за Ирландия, а на трето място е класирана Австрия.

На обратния полюс е Нигерия, където оптимизмът е най-голям от всички 51 държави, участвали в проучването. На втора и трета позиция са класирани Виетнам и Гана.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
По-скоро реалисти, от колкото песимисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още