IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОИСР: Европа се нуждае от спасителен фонд за $1,3 трлн.

Според организацията малко вероятно е частните инвеститори да увеличат своя принос за разширяването на спасителния фонд за еврозоната

20:43 | 02.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
ОИСР: Европа се нуждае от спасителен фонд за $1,3 трлн.

Европа се нуждае от спасителен фонд от 1,3 трлн. долара, за да спре разпространението на дълговата си криза, се казва в доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитиран от Асошиейтед прес.

В доклада са изброени стъпки, които Европа трябва да предприеме, за да се избегне разпадането на еврозоната.

Мерките предвиждат осигуряване на достатъчна ликвидност за банките, за да избегнат бурята, споразумение с частните кредитори на Гърция да се съгласят на най-малко 50 процента загуби по държаните от тях облигации, както и увеличаване на размера на спасителния фонд за еврозоната, който за сега разполага с 500 млрд. евро.

Документът описва и подробно и начините за разширяване на фонда. Според ОИСР обаче, малко вероятно е частните инвеститори да увеличат своя принос.

През 2012 г. развитите страни ще вземат нови заеми за 10,5 трлн. долара, сочат данните от доклад на ОИСР публикуван през декември.

Тази сума е с около 100 млрд. долара по-висока спрямо изтеглените през 2010 г. кредити и двойно по-висока от сумата през 2005 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Тая сума лека полека се качва всеки месец. Ако тенденцията е да се покачва, какво спасение е това, защото личи че течовете са много повече от изобщо наличните пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още