IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките банки скоро ще бъдат рекапитализирани

Фондове за 18 млрд. евро ще бъдат предоставени на гръцките банки утре или в понеделник, заяви управителят на гръцката централна банка

20:17 | 24.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Четирите най-големи гръцки банки ще получат капиталова инжекция от 18 млрд. евро до петък или понеделник, обяви управителят на гръцката централна банка, цитиран от CNBC.

„Фондове за 18 млрд. евро ще бъдат предоставени на гръцките банки утре или в понеделник. Това е важно в този период на несигурност“, заяви Джордже Провопулос, управител на гръцката централна банка, на среща с гръцкия президент Карлос Папуляс.

По-рано тази седмица фондът за стабилност на гръцкия банков сектор одобри план за рекапитализация, който ще позволи на банките в страната отново да потърсят подкрепа от Европейската централна банка (ЕЦБ).

Преди седмица централната банка спря финансирането за някои гръцки финансови институции с мотива, че не разполагат с достатъчно капитал, за да се считат за платежоспособни.

Евентуалното изгонване на страната от еврозоната ще предизвика масивно сътресение с непредвидими последици, заяви по-рано днес Евалд Новотни, член на борда на директорите на ЕЦБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още