IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens ще изработи електронната система за събиране на тол такси във Франция

Германският гигант става поддоставчик на Eurotoll и Total в сделка за около 50 млн. евро

13:36 | 08.06.12 г.
Siemens ще изработи електронната система за събиране на тол такси във Франция

Германският концерн за електроника Siemens получи поръчки от две от най-големите френски компании за електронно събиране на пътни такси чрез бордови устройства Eurotoll и Total за доставката на технология за новата френска тол система, съобщиха от компанията.

Поръчките са на обща стойност от около 50 млн. евро. Проектът обхваща около 10 хиляди километра от магистралите в страната.

Оборудването включва бордови устройства за превозните средства и електронна система за позициониране. Поръчките са част от проекта Ecotaxte, предвиждащ въвеждането на таксуване за товарните автомобили с тегло над 3.5 тона на база километраж.

Към магистралите, мостовете и тунелите, които вече са предмет на система за таксуване, в средата на 2013 г. Франция планира да въведе такса за товарните камиони с над 3,5 тона при използването на републиканските пътища и някои междуселищни пътища.

За разлика от конвенционалните системи с микровълни сателитната таксуваща система директно открива местоположението на превозното средство, използвайки GPS сигналите, които са криптирани и предавани от мобилните устройства до контролния център за по-нататъшна обработка.

Това прави технологията особено подходяща за добре развити пътни мрежи извън обхвата на магистралите. Технологията предлага не само точно оразмеряване на таксите, свързани с изминато разстояние и време, но също и гъвкаво адаптиране с помощта на софтуерни актуализации, поясниха от компанията.

Siemens вече разработи и достави сателитна тол система за Словакия, като завърши подобни проекти в Лондон, Тел Авив и в района на Сиатъл в американския щат Вашингтон. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още