IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барозу: През септември ще има проект за банков съюз в ЕС

Европейските власти ще направят всичко за поддържане на стабилност в еврозоната, подчерта председателят на ЕК

11:08 | 27.07.12 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Барозу: През септември ще има проект за банков съюз в ЕС

Предложенията за обща система за банкова регулация в Европейския съюз може да бъдат разработени още през септември тази година, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от РИА Новости.

„ЕК работи интензивно върху създаването на банков съюз. В началото на септември ще направим предложение, отнасящо се до общ механизъм за надзор“, каза Барозу.

По думите му европейските власти ще направят всичко, за да поддържат стабилността в еврозоната. През последните месеци властите в ЕС работят над проблемите с националните дългове и недостатъчната ликвидност на банките.

Проблемите се свързани, тъй като именно националните банки са най-големите купувачи на съответните държавни ценни книжа, а отпуснатите от ЕС средства за спасяването на банковите системи в отделни държави в редица случаи се записват като национален дълг.

Европейската централна банка на свой ред предприе усилия за стабилизиране на положението, изкупувайки национален дълг и увеличавайки кредитирането на банките при изключително ниски лихви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 11 години
А недей така колега, това е най-голямата панацея като дадат евтин кредити за около 1% и го вкараш в боднове за 7% и ги свалиш всичко ще се реши за 24 часа след това хахаххахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 11 години
няма как да го разбереш. разбират го само маститие банкери които ще оберат парсата и платените политици, които го узаконяват. Всички останали нищо няма да разберат, включително и как са им измъкнали последните спестени парички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
space-man
преди 11 години
Не мога да разбера как като налеят едни пари в давещи се банки и те ги дадат на давещи се правителства ще се оправят нещата. Могат да оправят заплатите на някой банкери със сигурност, ама от там нататък ми се губи нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
edimi
преди 11 години
щяло през септември.....евентуално ще има......някакъв проект.......бляблябля....те нашите чиновници, ще го "напудрят" т`ва моткане по-добре...Е т`ва е, седим и чакаме, кой к`во ще ръсне пред микрофона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още