IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания преговаря по условията за европейска помощ

Предпочитаният вариант е EFSF да купува испански облигации на първични търгове, а ЕЦБ да се намеси на вторичния пазар

20:02 | 23.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Испанският премиер Мариано Рахой. Снимка: Ройтерс</em></p>

Испанският премиер Мариано Рахой. Снимка: Ройтерс

Испания преговаря с партньорите си от еврозоната по условията за мерки за понижаване на цената на кредитирането, въпреки че Мадрид не е взел окончателно решение дали да поиска спасителен план, съобщава Ройтерс, цитирайки три информирани източника.

Предпочитаният вариант, който се обсъжда, е съществуващият Европейски фонд за финансова стабилност (EFSF) да купува испански облигации на първични търгове, а Европейската централна банка (ЕЦБ) да се намеси на вторичния пазар, за да понижи лихвите.

При разговорите, които са започнали преди няколко седмици, не се обсъждат конкретни стойности, посочва един от източниците.

Другите високопоставени представители от еврозоната са по-предпазливи.

Кабинетът на испанския премиер Мариано Рахой отказа да коментира темата. Говорителка на министерството на икономиката заяви, че няма промяна в позицията на Испания - Мадрид ще изчака следващото заседание на управителния съвет на ЕЦБ на 6 септември с надежда за подробности по плановете на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още